Finurlig Gmail-triks

OBS! Informasjonen her kan være utdatert!

Denne artikkelen er mange år gammel, og mye kan ha endret seg siden den ble skrevet. Vær kritisk, og sjekk også andre kilder.

Gmail-adressen din er ikke det du tror den er!

Har du gmail-adresse?

Da skal jeg fortelle deg noe morsomt! Du har kanskje gjort deg flid med adressen, og fått noe a lá halstein.flatberg@gmail.com.

Visste du at hvis jeg da hadde sendt en epost til hal.stein.flat.berg@gmail.com så hadde du fått den også?

 

Hva er hemmeligheten?

Den reelle epostadressen din består nemlig bare av bokstaver, resten er pynt!

I dette tilfellet altså halsteinflatberg@gmail.com.

Hva kan man bruke dette til?

Kan man så bruke dette til noe praktisk?

Du kan jo sette opp et filter i epostprogrammet ditt som sorterer eposten din etter hvem som er mottager. Hvis du gjør det til en vane å alltid oppgi en epostadresse med punktumet plassert et rart sted når du registrerer deg på forskjellige nettsider vil all epost som kommer fra disse sidene havne i en egen mappe.

Men, du kan gjøre mer enn dette også!

I tillegg til punktumet kan du nemlig også bruke +tegnet etter navnet ditt, og nå begynner det å bli interessant.

La oss si at du er avhengig av å måtte registrere deg på f.eks diskusjon.no, som for øvrig er en glimrende side. Da kan du registrere deg med halsteinflatberg+diskusjon.no@gmail.com

Gjør du det på denne måten oppnår du to ting: Du kan enkelt filtrere inngående epost i forskjellige mapper sortert etter hvor du har registrert deg på nettsider, og du kan også se hvem som selger eposten din videre til spammere. (Begynner du plutselig å motta reklame for viagra på halsteinflatberg+diskusjon.no@gmail.com forstår du hvor kilden er...)

Dette tipset oppdaget jeg første gang på denne nettsiden.

Legg igjen en kommentar