OBS! Informasjonen her kan være utdatert!

Denne artikkelen er mange år gammel, og mye kan ha endret seg siden den ble skrevet. Vær kritisk, og sjekk også andre kilder.

Gmail-adressen din er ikke det du tror den er!

Har du gmail-adresse?

Da skal jeg fortelle deg noe morsomt! Du har kanskje gjort deg flid med adressen, og fått noe a lá halstein.flatberg@gmail.com.

Visste du at hvis jeg da hadde sendt en epost til hal.stein.flat.berg@gmail.com så hadde du fått den også?

 

Hva er hemmeligheten?

Den reelle epostadressen din består nemlig bare av bokstaver, resten er pynt!

I dette tilfellet altså halsteinflatberg@gmail.com.

Hva kan man bruke dette til?

Kan man så bruke dette til noe praktisk?

Du kan jo sette opp et filter i epostprogrammet ditt som sorterer eposten din etter hvem som er mottager. Hvis du gjør det til en vane å alltid oppgi en epostadresse med punktumet plassert et rart sted når du registrerer deg på forskjellige nettsider vil all epost som kommer fra disse sidene havne i en egen mappe.

Men, du kan gjøre mer enn dette også!

I tillegg til punktumet kan du nemlig også bruke +tegnet etter navnet ditt, og nå begynner det å bli interessant.

La oss si at du er avhengig av å måtte registrere deg på f.eks diskusjon.no, som for øvrig er en glimrende side. Da kan du registrere deg med halsteinflatberg+diskusjon.no@gmail.com

Gjør du det på denne måten oppnår du to ting: Du kan enkelt filtrere inngående epost i forskjellige mapper sortert etter hvor du har registrert deg på nettsider, og du kan også se hvem som selger eposten din videre til spammere. (Begynner du plutselig å motta reklame for viagra på halsteinflatberg+diskusjon.no@gmail.com forstår du hvor kilden er...)

Dette tipset oppdaget jeg første gang på denne nettsiden.

Legg igjen en kommentar