Hvordan sjekke om den korte lenken faktisk tar deg til en trygg nettside

OBS! Informasjonen her kan være utdatert!

Denne artikkelen er mange år gammel, og mye kan ha endret seg siden den ble skrevet. Vær kritisk, og sjekk også andre kilder.

I forbindelse med at mikroblogging (les; Twitter) har blitt så populært har det dukket opp flere nettjenester som tilbyr å forkorte nettadresser. (http://digs.by/eGH er et eksempel på en slik kort lenke, som leder til en artikkel her på haagenrud.net)

Dette er praktisk, da man er begrenset til 140 tegn i hver beskjed på Twitter, og nettadressene man vil legge ved fort kan være på langt mer enn 140tegn. -Men hvis du leser en melding på Twitter (Eller f.eks Facebook for den saks skyld) med en forkortet lenke i, hvordan skal du kunne vite at denne lenken ikke tar deg til en side som fyller pc'en din med søppel og stjeler kredittkortnummeret ditt?

Sucuri.net har en fin løsning på dette. Du limer inn den korte lenken i en søkemotor de har, og vips, så får du opp hvor den korte lenken fører, og om Google (Safe Browsing) mener siden det lenkes til er trygg eller ikke.

Tjenesten finner du hvis du besøker sucuri.net, klikker på Tools oppe til høyre og velger Real URL - Un-shortening service that checks the URL with Safe Browsing.

-Eller du kan gå direkte til søket ved å klikke her.

Legg igjen en kommentar