KeePass, hvordan administrere passord og ha tilgang til de over alt.

OBS! Informasjonen her kan være utdatert!

Denne artikkelen er mange år gammel, og mye kan ha endret seg siden den ble skrevet. Vær kritisk, og sjekk også andre kilder.

“Alle” vet viktigheten av å ha gode passord, og alle vet at det er viktig å variere passordene sine. Alle som forsøker å variere vet også hvor vanskelig det er å administrere disse fordømte passordene. En måte å løse denne utfordringen på er å benytte seg av programmet KeePass (Legg merke til at det skrives med stor P, ikke stor A…) , kombinert med utvidelser til nettlesere, nettskyen (ved Dropbox) og apps på mobilen. Hvordan man gjør dette skal jeg forklare her. (Dette kan virke komplisert. Det er faktisk ikke det, og hverdagen blir vesentlig enklere senere!)

Prosessen:

 1. Laste ned og installere KeePass
 2. Registrere seg, laste ned og installere Dropbox
 3. Opprette en KeePass databasefil og lagre den i Dropbox
 4. Teste KeePass ved å registrere et passord
 5. Installere tillegg i nettleseren Google Chrome
 6. Installere Dropbox på mobilen
 7. Installere KeePass på mobilen

KeePass

KeePass lastes ned herfra.

I skrivende stund (mars 2012) velger du følgende fil for nedlasting:

 • Windows: Last ned og installer KeePass 2.18 (Installer EXE for Windows)
 • Mac: Last ned KeePass 2.x for Mac OS X
 • Deb-basert Linux (Debian, Ubuntu, Mint): Du finner KeePass i pakkebrønnen, så installer det derfra. (Bruk f.eks Ubuntu Programvaresenter eller Synaptics pakkebehandler. Eller skriv  i Terminal: Sudo apt install keepass2.)
 • Andre Linux-distribusjoner: Last ned herfra, og følg denne veiledningen for installasjon.

Hva KeePass gjør

KeePass er open source, hvilket betyr at alle som vil kan se koden bak programmet. Dette er bra, for det øker sannsynligheten for at feil i programmet blir oppdaget. Det sikrer også at ingen legger inn kode som gjør uønskede ting (som å dele passordet ditt med andre). Ettersom det er open source er det ingen kostnader forbundet med å bruke programmet, men du kan, om du ønsker, donere penger til videre utvikling.

KeePass lar deg lagre en kombinasjon av brukernavn, passord og adressen til der dette skal brukes i en sterkt kryptert databasefil. Det genererer også komplekse passord for deg, hvis du skulle ønske det. Du kan kategorisere informasjonen i databasen slik at du f.eks har alle bank-relaterte passord ett sted, e-post et annet sted, nettsider du må logge deg inn på et tredje sted osv. (Dette kalles grupper i KeePass, og fremstår omtrent slik mapper vises i Windows.)

 

Når du har installert KeePass trenger skal du ikke starte programmet, men gå videre til neste punkt, som er installasjon av Dropbox!

Dropbox

Dropbox er lagring i nettskyen med en tvist. Parallelt med at du lagrer filer “ute på Internett” blir de også liggende lokalt på pc’en din. (Du har med andre ord tilgang til Dropbox-filene også når du ikke er på Internett.) Når du registrerer deg får du automatisk 2 GB med lagringsplass. Dette kan du senere øke, hvis du skulle ha behov for det. (Da koster det penger.)

Årsaken til at vi skal bruke Dropbox i denne sammenhengen er fordi vi vil ha tilgang til passordene våre over alt, uten at vi også må lagre passordene våre over alt for å få det til.

Jeg skal gi deg to lenker til registrering på Dropbox. Begge gir deg det samme, men den første forteller Dropbox at du hørte om det herfra. Jeg får, som takk fra Dropbox, litt ekstra lagringsplass uten å måtte betale for det. Ergo blir jeg selvfølgelig takknemlig hvis du registrerer deg på Dropbox via denne lenken. Alternativt kan du altså registrere deg direkte på Dropbox.com.

Etter at du har registrert deg på Dropbox laster du ned synkroniseringsprogrammet deres til pc’en du sitter på. (Hvis du ikke ble bedt om å gjøre dette da du registrerte deg finner du det eventuelt her.) Installér og kjør programmet, og gå deretter videre til neste punkt i veiledningen, som er:

Opprette en KeePass databasefil og lagre den i Dropbox

Start KeePass for første gang.

Hvis du ikke automatisk blir bedt om å opprette en databasefil klikker du på File->New, eller klikker på knappen helt til venstre i menyen. Viktige punkter nå er følgende:

 • I vinduet hvor du skal gi databasen et navn:
  • Om mulig, unngå spesialtegn, mellomrom og æøå i databasenavnet.
  • Sørg også for at du velger Dropbox som lagringsplass! Det er dette som gjør at du kommer til å ha passordene tilgjengelig fra over alt.
 • Master Password: Dette er strengt tatt det eneste passordet du huske fra nå av. Dette feltet er ikke lengdebegrenset, så du kan skrive en hel setning som passord hvis du vil. Uansett hva du velger, husk at det er dette passordet som beskytter alle dine andre passord, så vær kreativ!

 

Registrere et passord i KeePass

Skal du følge denne veiledningen hele veien anbefaler jeg å registrere et brukernavn/passord til en nettside du må logge deg inn på.

Klikk først, i oversikten over kategorier, én gang på gruppen du vil lagre passordet i. (Du kan høyreklikke på gruppene for å legge til en ny gruppe hvis du vil.)

Klikk på følgende ikon for å registrere en ny oppføring i databasen:

Knappen å trykke på for en ny oppføring i KeePass

Følgende vindu åpner seg, og jeg skal ta for meg punkt for punkt (Klikk på bildet for å forstørre det.):

KeePass02

 1. Entry: Det er strengt tatt kun denne fanen du må forholde deg til.
 2. Title: Dette feltet forklarer hva slags oppføring det er. Her kan det stå ting som Hemmelig passord, Skandiabanken, eller navnet.mitt@epostserver.no. (Jeg anbefaler dog at du inkluderer domenenavnet (f.eks facebook.com) i tittelen. Dette på grunn av plugin’en vi skal bruke i Google Chrome senere.)
 3. Icon: Hver passordoppføring illustreres med et ikon. Her kan du bytte ikon hvis du ønsker det.
 4. Username: Som regel trenger du både et brukernavn og et passord for å logge deg inn. Her skriver du inn brukernavnet.
 5. Password (og Repeat): Som du ser er disse feltene allerede fylt ut. Det er fordi KeePass alltid genererer et tilfeldig, meget sterkt passord hver gang du skal lage en ny oppføring. Hvis du ikke ønsker å bruke dette passordet erstatter du det med det du selv har valgt. Husk å fylle ut begge feltene likt!
 6. Knappen Vis passord: Denne knappen viser passordene.
 7. Quality: En indikator på passordets kvalitet. Jo flere bits, jo bedre.
 8. Knappen Lag passord: Et trykk på denne autogenerer et nytt, høykvalitets passord. Du kan velge mellom forskjellige typer, som i praksis genererer forskjellige lengder på passordet.
 9. URL: Er dette innlogging til en nettside skriver du adressen til nettsiden her. (Skriv helst adressen til selve innloggingssiden.) Husk å ta med http:// eller https:// når du skriver url’en.
 10. Notes: Her kan du skrive eventuelle notater til passordoppføringen. (Tro det eller ei, dette er faktisk nyttig rett som det er!)
 11. Expires: Her legger du inn utløpsdato hvis oppføringen er et passord du bare får lov å ha en gitt periode.
 12. Tools: Her finner du bl. annet hjelp.

Husk å klikke OK når du har registrert oppføringen. Brukernavnet og passordet ligger nå i databasen, men bare så du er klar over det, så er selve databasen ikke lagret! Dette gjøres automatisk når du lukker KeePass, eller du kan gjøre det manuelt ved å klikke på den blå diskett-knappen oppe til venstre, eller rett og slett bare trykke Ctrl+S.)

Nå er du tilbake i oversiktsvidnuet. I den venstre delen ser du gruppene du har, og  i den høyre delen av vinduet ser du oppføringene som ligger under hver gruppe. Den høyre delen av vinduet er delt inn i fire kolonner. Du kan dobbeltklikke på en oppføring i hvilken som helst av de fire kolonnene, og utfallet av dobbeltklikkingen varierer avhengig av kolonnen du klikket på:

 • Title: Et popup-vindu med detaljene til passordoppføringen vises. (Det samme du registrerte oppføringen i.)
 • Username: Brukernavnet blir kopiert, men det vil bare være tilgjengelig på utklippstavlen i 12 sekunder.
 • Password: Passordet blir kopiert, men det vil bare være tilgjengelig på utklippstavlen i 12 sekunder.
 • URL: Siden du skal logge deg inn på åpnes i forvalgt nettleser.

Alt dette er vel og bra, men vi ønsker mer automatikk. Vi ønsker at nettleseren vår skal kobles opp mot KeePass, og hente innloggingsdetaljer automatisk. For å få til dette må vi installere et tillegg i nettleseren! –Men først, avslutt KeePass.

Installere tillegg i nettleseren Google Chrome

Så det er sagt med én gang: Jeg kommer til å forklare hvordan man bruker KeePass med nettleseren Google Chrome. Prinsippet vil da være likt for alle operativsystemer. Ønsker du plugins til andre nettlesere kan du ta en titt her. (Jeg har testet ut KeeFox med Firefox, men syntes den fungerer for bra. Den blir forstyrrende mer enn den øker produktiviteten.)

Hva du trenger

 • Nettleseren Google Chrome
 • Utvidelsen ChromeIPass (Åpne denne lenken i Google Chrome.)
 • KeePass-utvidelsen KeePassHttp. (Du finner mer informasjon her.)
 • Hvis du sitter på Linux eller Mac, eller hvis det (i Windows) ikke fungerer slik vi setter det opp initielt, så trenger du også dll-filene KeePassHttp.dll og Newtonsoft.Json.dll. De kan lastes ned herfra.

Hvordan du gjør det

 1. Installér Google Chrome hvis du ikke allerede har gjort det.
 2. Installér ChromeIPass
 3. Windows: Lagre KeePass-uvidelsen KeePassHttp.plgx i Plugins-mappen til KeePass (I Windows 7 er dette: C:\Program Files\KeePass Password Safe 2\plugins)
 4. Mac/Linux: Lagre dll-filene KeePassHttp.dll og Newtonsoft.Json.dll i samme mappe som KeePass er installert. (Lagre de gjerne i Plugins-mappen også, det skader ikke.) (Jeg ser at det er rapportert at brukere av Ubuntu 11.04 har fått det til å fungere ved å putte KeePassHttp.plgx i /usr/lib/keepass2, hvilket kan være verdt å prøve først.)
 5. Start KeePass og sjekk at Plugin’en er ordentlig installert ved å gå på Tools->Plugins.
 6. I Chrome, besøk en nettside hvor du vet at brukernavn og passord ligger lagret i KeePass.
 7. Klikk på KeePass-ikonet øverst til høyre i nettleseren.
 8. Bytt til KeePass-vinduet og gi Google Chrome et vettugt navn i dialogvinduet som poppet opp og klikk Save.
 9. Deaktivér den innebygde passordhåndtereren i Google Chrome. Dette gjøres fra Skiftenøkkel-knappen oppe til høyre, og deretter Alternativer->Mine Ting->Passord->Aldri lagre passord.

Passordene du har lagret i KeePass er nå tilgjengelig i Chrome, og fylles inn automatisk.

 • Vær obs på at du etter hvert vil måtte gjenta punkt 7 og 8 for hver gruppe du har i KeePass.
 • Hvis KeePass har liggende lagret flere passord på samme side kan du velge hvilket du vil logge deg inn med ved å klikke på KeePass-ikonet oppe til høyre i Google Chrome.
 • Husk at du må starte KeePass før du starter nettleseren.
 • Fra nå av: Når du skal lagre et brukernavn og passord, gjør det i KeePass, ikke i nettleseren!

Installere Dropbox på mobilen

 • Android: Appen heter Dropbox. (Og kan installeres herfra.)
 • iOS: Appen heter Dropbox. (Og du finner den i iTunes her.)

Installér og logg deg inn i Dropbox på mobilen. Har du gjort det riktig så langt skal du nå se databasefilen din fra KeePass på telefonen.

Installere KeePass på mobilen

 • Android: Appen heter KeePassDroid. (Og kan installeres herfra.)
 • iOS: Appen heter MiniKeePass. (Og du finner den i iTunes her.)

Hvordan veien videre er på iPhone/iPad vet jeg ikke, men på Android gjør du det slik (første gang):

 1. Åpne Dropbox på telefonen.
 2. Åpne databasefilen din. KeePassDroid starter opp.
 3. Skriv inn passordet du valgte da du opprettet databasefilen på pc’en din.
 4. Huk av at du vil at dette skal være standard database (Use this as my default database).

Nå har du tilgang til alle passordene dine.

Neste gang du starter KeePassDroid trenger du ikke utføre punkt 1,2 og 4 i listen over. (Dette gjelder kun hvis du ikke har gjort endringer i databasen siden sist. Hvilket betyr at jeg personlig foretrekker å alltid åpne via Dropbox. Da er jeg sikker på at jeg åpner siste versjon.)

I skrivende stund er det ikke mulig å endre databasen fra mobilen.

 

Vel, det var det! Nå håper jeg du tar deg bryet med å gjøre dette, for hverdagen din blir både enklere og tryggere i forhold til dette med å administrere passord.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section admin_label="section"][et_pb_row admin_label="row"][et_pb_column type="4_4"][et_pb_text admin_label="Tekst"]

“Alle” vet viktigheten av å ha gode passord, og alle vet at det er viktig å variere passordene sine. Alle som forsøker å variere vet også hvor vanskelig det er å administrere disse fordømte passordene. En måte å løse denne utfordringen på er å benytte seg av programmet KeePass (Legg merke til at det skrives med stor P, ikke stor A…) , kombinert med utvidelser til nettlesere, nettskyen (ved Dropbox) og apps på mobilen. Hvordan man gjør dette skal jeg forklare her. (Dette kan virke komplisert. Det er faktisk ikke det, og hverdagen blir vesentlig enklere senere!)

Prosessen:

 1. Laste ned og installere KeePass
 2. Registrere seg, laste ned og installere Dropbox
 3. Opprette en KeePass databasefil og lagre den i Dropbox
 4. Teste KeePass ved å registrere et passord
 5. Installere tillegg i nettleseren Google Chrome
 6. Installere Dropbox på mobilen
 7. Installere KeePass på mobilen

KeePass

KeePass lastes ned herfra.

I skrivende stund (mars 2012) velger du følgende fil for nedlasting:

 • Windows: Last ned og installer KeePass 2.18 (Installer EXE for Windows)
 • Mac: Last ned KeePass 2.x for Mac OS X
 • Deb-basert Linux (Debian, Ubuntu, Mint): Du finner KeePass i pakkebrønnen, så installer det derfra. (Bruk f.eks Ubuntu Programvaresenter eller Synaptics pakkebehandler. Eller skriv  i Terminal: Sudo apt-get install keepass2.)
 • Andre Linux-distribusjoner: Last ned herfra, og følg denne veiledningen for installasjon.

Hva KeePass gjør

KeePass er open source, hvilket betyr at alle som vil kan se koden bak programmet. Dette er bra, for det øker sannsynligheten for at feil i programmet blir oppdaget. Det sikrer også at ingen legger inn kode som gjør uønskede ting (som å dele passordet ditt med andre). Ettersom det er open source er det ingen kostnader forbundet med å bruke programmet, men du kan, om du ønsker, donere penger til videre utvikling.

KeePass lar deg lagre en kombinasjon av brukernavn, passord og adressen til der dette skal brukes i en sterkt kryptert databasefil. Det genererer også komplekse passord for deg, hvis du skulle ønske det. Du kan kategorisere informasjonen i databasen slik at du f.eks har alle bank-relaterte passord ett sted, e-post et annet sted, nettsider du må logge deg inn på et tredje sted osv. (Dette kalles grupper i KeePass, og fremstår omtrent slik mapper vises i Windows.)

 

Når du har installert KeePass trenger skal du ikke starte programmet, men gå videre til neste punkt, som er installasjon av Dropbox!

Dropbox

Dropbox er lagring i nettskyen med en tvist. Parallelt med at du lagrer filer “ute på Internett” blir de også liggende lokalt på pc’en din. (Du har med andre ord tilgang til Dropbox-filene også når du ikke er på Internett.) Når du registrerer deg får du automatisk 2 GB med lagringsplass. Dette kan du senere øke, hvis du skulle ha behov for det. (Da koster det penger.)

Årsaken til at vi skal bruke Dropbox i denne sammenhengen er fordi vi vil ha tilgang til passordene våre over alt, uten at vi også må lagre passordene våre over alt for å få det til.

Jeg skal gi deg to lenker til registrering på Dropbox. Begge gir deg det samme, men den første forteller Dropbox at du hørte om det herfra. Jeg får, som takk fra Dropbox, litt ekstra lagringsplass uten å måtte betale for det. Ergo blir jeg selvfølgelig takknemlig hvis du registrerer deg på Dropbox via denne lenken. Alternativt kan du altså registrere deg direkte på Dropbox.com.

Etter at du har registrert deg på Dropbox laster du ned synkroniseringsprogrammet deres til pc’en du sitter på. (Hvis du ikke ble bedt om å gjøre dette da du registrerte deg finner du det eventuelt her.) Installér og kjør programmet, og gå deretter videre til neste punkt i veiledningen, som er:

Opprette en KeePass databasefil og lagre den i Dropbox

Start KeePass for første gang.

Hvis du ikke automatisk blir bedt om å opprette en databasefil klikker du på File->New, eller klikker på knappen helt til venstre i menyen. Viktige punkter nå er følgende:

 • I vinduet hvor du skal gi databasen et navn:
  • Om mulig, unngå spesialtegn, mellomrom og æøå i databasenavnet.
  • Sørg også for at du velger Dropbox som lagringsplass! Det er dette som gjør at du kommer til å ha passordene tilgjengelig fra over alt.
 • Master Password: Dette er strengt tatt det eneste passordet du huske fra nå av. Dette feltet er ikke lengdebegrenset, så du kan skrive en hel setning som passord hvis du vil. Uansett hva du velger, husk at det er dette passordet som beskytter alle dine andre passord, så vær kreativ!

 

Registrere et passord i KeePass

Skal du følge denne veiledningen hele veien anbefaler jeg å registrere et brukernavn/passord til en nettside du må logge deg inn på.

Klikk først, i oversikten over kategorier, én gang på gruppen du vil lagre passordet i. (Du kan høyreklikke på gruppene for å legge til en ny gruppe hvis du vil.)

Klikk på følgende ikon for å registrere en ny oppføring i databasen:

Knappen å trykke på for en ny oppføring i KeePass

Følgende vindu åpner seg, og jeg skal ta for meg punkt for punkt (Klikk på bildet for å forstørre det.):

KeePass02

 1. Entry: Det er strengt tatt kun denne fanen du må forholde deg til.
 2. Title: Dette feltet forklarer hva slags oppføring det er. Her kan det stå ting som Hemmelig passord, Skandiabanken, eller navnet.mitt@epostserver.no. (Jeg anbefaler dog at du inkluderer domenenavnet (f.eks facebook.com) i tittelen. Dette på grunn av plugin’en vi skal bruke i Google Chrome senere.)
 3. Icon: Hver passordoppføring illustreres med et ikon. Her kan du bytte ikon hvis du ønsker det.
 4. Username: Som regel trenger du både et brukernavn og et passord for å logge deg inn. Her skriver du inn brukernavnet.
 5. Password (og Repeat): Som du ser er disse feltene allerede fylt ut. Det er fordi KeePass alltid genererer et tilfeldig, meget sterkt passord hver gang du skal lage en ny oppføring. Hvis du ikke ønsker å bruke dette passordet erstatter du det med det du selv har valgt. Husk å fylle ut begge feltene likt!
 6. Knappen Vis passord: Denne knappen viser passordene.
 7. Quality: En indikator på passordets kvalitet. Jo flere bits, jo bedre.
 8. Knappen Lag passord: Et trykk på denne autogenerer et nytt, høykvalitets passord. Du kan velge mellom forskjellige typer, som i praksis genererer forskjellige lengder på passordet.
 9. URL: Er dette innlogging til en nettside skriver du adressen til nettsiden her. (Skriv helst adressen til selve innloggingssiden.) Husk å ta med http:// eller https:// når du skriver url’en.
 10. Notes: Her kan du skrive eventuelle notater til passordoppføringen. (Tro det eller ei, dette er faktisk nyttig rett som det er!)
 11. Expires: Her legger du inn utløpsdato hvis oppføringen er et passord du bare får lov å ha en gitt periode.
 12. Tools: Her finner du bl. annet hjelp.

Husk å klikke OK når du har registrert oppføringen. Brukernavnet og passordet ligger nå i databasen, men bare så du er klar over det, så er selve databasen ikke lagret! Dette gjøres automatisk når du lukker KeePass, eller du kan gjøre det manuelt ved å klikke på den blå diskett-knappen oppe til venstre, eller rett og slett bare trykke Ctrl+S.)

Nå er du tilbake i oversiktsvidnuet. I den venstre delen ser du gruppene du har, og  i den høyre delen av vinduet ser du oppføringene som ligger under hver gruppe. Den høyre delen av vinduet er delt inn i fire kolonner. Du kan dobbeltklikke på en oppføring i hvilken som helst av de fire kolonnene, og utfallet av dobbeltklikkingen varierer avhengig av kolonnen du klikket på:

 • Title: Et popup-vindu med detaljene til passordoppføringen vises. (Det samme du registrerte oppføringen i.)
 • Username: Brukernavnet blir kopiert, men det vil bare være tilgjengelig på utklippstavlen i 12 sekunder.
 • Password: Passordet blir kopiert, men det vil bare være tilgjengelig på utklippstavlen i 12 sekunder.
 • URL: Siden du skal logge deg inn på åpnes i forvalgt nettleser.

Alt dette er vel og bra, men vi ønsker mer automatikk. Vi ønsker at nettleseren vår skal kobles opp mot KeePass, og hente innloggingsdetaljer automatisk. For å få til dette må vi installere et tillegg i nettleseren! –Men først, avslutt KeePass.

Installere tillegg i nettleseren Google Chrome

Så det er sagt med én gang: Jeg kommer til å forklare hvordan man bruker KeePass med nettleseren Google Chrome. Prinsippet vil da være likt for alle operativsystemer. Ønsker du plugins til andre nettlesere kan du ta en titt her. (Jeg har testet ut KeeFox med Firefox, men syntes den fungerer for bra. Den blir forstyrrende mer enn den øker produktiviteten.)

Hva du trenger

 • Nettleseren Google Chrome
 • Utvidelsen ChromeIPass (Åpne denne lenken i Google Chrome.)
 • KeePass-utvidelsen KeePassHttp. (Du finner mer informasjon her.)
 • Hvis du sitter på Linux eller Mac, eller hvis det (i Windows) ikke fungerer slik vi setter det opp initielt, så trenger du også dll-filene KeePassHttp.dll og Newtonsoft.Json.dll. De kan lastes ned herfra.

Hvordan du gjør det

 1. Installér Google Chrome hvis du ikke allerede har gjort det.
 2. Installér ChromeIPass
 3. Windows: Lagre KeePass-uvidelsen KeePassHttp.plgx i Plugins-mappen til KeePass (I Windows 7 er dette: C:\Program Files\KeePass Password Safe 2\plugins)
 4. Mac/Linux: Lagre dll-filene KeePassHttp.dll og Newtonsoft.Json.dll i samme mappe som KeePass er installert. (Lagre de gjerne i Plugins-mappen også, det skader ikke.) (Jeg ser at det er rapportert at brukere av Ubuntu 11.04 har fått det til å fungere ved å putte KeePassHttp.plgx i /usr/lib/keepass2, hvilket kan være verdt å prøve først.)
 5. Start KeePass og sjekk at Plugin’en er ordentlig installert ved å gå på Tools->Plugins.
 6. I Chrome, besøk en nettside hvor du vet at brukernavn og passord ligger lagret i KeePass.
 7. Klikk på KeePass-ikonet øverst til høyre i nettleseren.
 8. Bytt til KeePass-vinduet og gi Google Chrome et vettugt navn i dialogvinduet som poppet opp og klikk Save.
 9. Deaktivér den innebygde passordhåndtereren i Google Chrome. Dette gjøres fra Skiftenøkkel-knappen oppe til høyre, og deretter Alternativer->Mine Ting->Passord->Aldri lagre passord.

Passordene du har lagret i KeePass er nå tilgjengelig i Chrome, og fylles inn automatisk.

 • Vær obs på at du etter hvert vil måtte gjenta punkt 7 og 8 for hver gruppe du har i KeePass.
 • Hvis KeePass har liggende lagret flere passord på samme side kan du velge hvilket du vil logge deg inn med ved å klikke på KeePass-ikonet oppe til høyre i Google Chrome.
 • Husk at du må starte KeePass før du starter nettleseren.
 • Fra nå av: Når du skal lagre et brukernavn og passord, gjør det i KeePass, ikke i nettleseren!

Installere Dropbox på mobilen

 • Android: Appen heter Dropbox. (Og kan installeres herfra.)
 • iOS: Appen heter Dropbox. (Og du finner den i iTunes her.)

Installér og logg deg inn i Dropbox på mobilen. Har du gjort det riktig så langt skal du nå se databasefilen din fra KeePass på telefonen.

Installere KeePass på mobilen

 • Android: Appen heter KeePassDroid. (Og kan installeres herfra.)
 • iOS: Appen heter MiniKeePass. (Og du finner den i iTunes her.)

Hvordan veien videre er på iPhone/iPad vet jeg ikke, men på Android gjør du det slik (første gang):

 1. Åpne Dropbox på telefonen.
 2. Åpne databasefilen din. KeePassDroid starter opp.
 3. Skriv inn passordet du valgte da du opprettet databasefilen på pc’en din.
 4. Huk av at du vil at dette skal være standard database (Use this as my default database).

Nå har du tilgang til alle passordene dine.

Neste gang du starter KeePassDroid trenger du ikke utføre punkt 1,2 og 4 i listen over. (Dette gjelder kun hvis du ikke har gjort endringer i databasen siden sist. Hvilket betyr at jeg personlig foretrekker å alltid åpne via Dropbox. Da er jeg sikker på at jeg åpner siste versjon.)

I skrivende stund er det ikke mulig å endre databasen fra mobilen.

 

Vel, det var det! Nå håper jeg du tar deg bryet med å gjøre dette, for hverdagen din blir både enklere og tryggere i forhold til dette med å administrere passord.

1 kommentar

 1. Billy på 28. april 2012 kl 08:58

  Keepass isn’t nearly as user fierndly or well supported as RoboForm. RoboForm actually offers live U.S. based phone support. Can’t even get an email from Keepass. Don’t even get me started on the lack of security in Drop Box, I personally have used GoodSync ever since Drop Box allowed users to log into any account without a password for multiple hours. Google the headlines, you probably won’t be using Drop Box much longer either once you see how insecure it is.

Legg igjen en kommentar