Rabalder i gatene

OBS! Informasjonen her kan være utdatert!

Denne artikkelen er mange år gammel, og mye kan ha endret seg siden den ble skrevet. Vær kritisk, og sjekk også andre kilder.

Det finnes ting på Internett som er ulikt alt annet. Noe av det absolutt mest originale må være konseptet Improv Everywhere. (Nei, det er ingen skrivefeil her.)

Initiativet til Improv Everywhere ble tatt av Charlie Todd, en amerikansk komiker, i 2001, og konseptet er enkelt:

Man samles et eller annet forhåndsavtalt sted, og gjør narrestreker i stor skala, gjerne med flere hundre mennesker involvert. Resultatet dokumenteres på nettsiden deres etterpå.

Improv Everywhere

Uskyldig moro

Som et eksempel på hva de gjør kan jeg bruke historien om da de samlet seg en stor gruppe og gikk på konsert med et totalt ujkent kjellerband. Om overraskelsen til bandet var stor da de så hvor mange som kom ble den nok ikke mindre da det viste seg at publikum også kunne sangene deres like godt som dem selv...

 

Improv Everywhere har som prinsipp at de ikke skal støte noen, selv om mange opplever stuntene deres som så forstyrrende at de faktisk ringer politiet.

Jeg leste bl. annet om et stunt de hadde gjort i en stor plateforretning, som gikk ut på at alle (de var ca 20 stykker) skulle lytte til den samme musikken i de utlagte hodetelefonene, for så å danse en synkronisert robotdans. Dette skulle vare et par minutter, før de igjen skulle opptre som vanlige kunder.

De ansatte i Megastoren (Det var en Virgin-butikk) ble så usikre av denne oppførselen at de tilkalte politiet.

Politiet kunne naturligvis ikke forstå hvorfor de ble tilkalt til en platebutikk fordi kundene der hørte på musikk og danset...

 

Alle stuntene deres (som f.eks da 2000 mennesker i ti byer rundt omkring i verden tok t-banen uten bukser på) finnes på www.improveverywhere.com.

La deg underholde!

Legg igjen en kommentar