Den korte (og lange) veien når du surfer

OBS! Informasjonen her kan være utdatert!

Denne artikkelen er mange år gammel, og mye kan ha endret seg siden den ble skrevet. Vær kritisk, og sjekk også andre kilder.

Det er ikke alltid datamaskinen i seg selv som er grunnen til at ting tar tid, men måten man bruker den på. Man legger til seg vaner som ofte er fryktelig tungvinte og tidkrevende, noe du kan lese et grelt eksempel på her. Heldigvis kan datavaner være enkle å endre på!

Denne artikkelen formidler noen tips om hvordan man kan spare tid når man er på Internett. Min erfaring er at alt som bidrar til at ting går raskere når man sitter foran datamaskinen har en direkte innvirkning på humøret!

 

Vær effektiv når du surfer på nettet

Hvordan ikke surfe på Internett

Årsaken til at denne artikkelen er skrevet er noe jeg ved selvsyn så for et par dager siden.

En bekjent av meg skulle rykke inn en annonse i en lokalavis, og han skulle gjøre det via Internett. Avisen var for øvrig Ullern Avis Akersposten.. Han kjente ikke nettadressen fra før av. Dette er hva han gjorde, trinn for trinn:

En historie fra virkeligheten:

  • Han startet nettleseren (Internet Explorer, så vidt jeg husker). Her hadde han Brønnøysundregistrene som startside.
  • Veeldig forsiktig tok han musen og markerte alt bortsett fra http:// oppe i adresselinjen

  • Da teksten var markert slapp han musen og trykket på tilbake-knappen (Backspace) på tastaturet. Det eneste som sto igjen nå var tidligere nevnte http://.
  • Deretter skrev han inn (bak http://) www.online.no, tok tak i musen igjen og klikket på den blå pilen oppe til høyre i nettleseren. www.online.no åpnet seg.

 • www.online.no er det et lite søkefelt på venstresiden, som søker i Kvasir. I dette feltet skrev han inn Ullern Avis og klikket på Søk-knappen med musa. Kvasir åpnet seg.
 • Her så han, som treff nr to, lenken til Ullern Avis, og klikket på den.

Puh, det var litt av en operasjon, ikke sant?


Så, hvordan gjøre dette mer effektivt?

Hvordan surfe på Internett

Prinsippet jeg skal forklare her gjelder for både Opera, Firefox og Internet Explorer.

Når du starter nettleseren venstreklikker du én gang i adressefeltet oppe på toppen(der han skrev www.online.no). I Opera trenger du ikke klikke en gang, markøren står der i utgangspunktet.

Deretter skriver du det du skal søke etter. (Ullern Avis). Eventuell tekst som står i adressefeltet fra før av blir borte i det du begynner å skrive. Trykk deretter på Enter-knappen.

I Opera åpnes automatisk Google med søk på Ullern Avis. I Internet Explorer skjer det samme, men hvis du ikke har endret på standardoppsettet er det live.com og ikke Google det søkes i. I Firefox åpnes faktisk www.akersposten.no direkte! Hadde du søkt på noe annet, som det ikke er gitt hvilken hjemmeside det søkes etter ville søkesiden til Google åpnet seg.

 • Uansett: Start nettleseren, skriv inn det du skal søke etter i adressefeltet og trykk på Enter-knappen. Det kan knapt bli enklere!

Da håper jeg du sparer litt tid fremover hvis du er i målgruppen til dette tipset!

Legg igjen en kommentar