Hvordan enkelt lage lukkede områder for innloggede brukere i WordPress ved hjelp av noen få utvidelser.

OBS! Informasjonen her kan være utdatert!

Denne artikkelen er mange år gammel, og mye kan ha endret seg siden den ble skrevet. Vær kritisk, og sjekk også andre kilder.

En av utfordringene med WordPress er dette med egne områder for medlemmene av nettsiden. Slik det er lagt opp i dag er det kun mulighet for å publisere noe offentlig, helt privat, eller passordbeskyttet (med et felles passord alle må kjenne.) Med løsningen skissert her blir det hele mye mer fleksibelt og mulighetene for å kontrollere hvem som får ser hva blir mange fler.

Det du trenger (utover WordPress selvfølgelig) er følgende utvidelser (plugins):

 

Disse utvidelsene tilbyr følgende funksjonalitet (som er relevant i denne sammenheng):

WordPress Access Control

 • Lar deg velge om hvert enkelt eller alle innlegg (eller sider) skal vises offentlig, bare for innloggede, bare for ikke innloggede eller for innloggede fra utvalgte brukerroller.
 • Lar deg lage en egen meny som kun vises de innloggede.
 • Lar deg velge tekst som skal vises når besøkende besøker steder de ikke har rettigheter til å se.

 

User Role Editor

 • Lar deg legge til brukerroller, også ved å bruke eksisterende som mal. Dette lar deg ha to identiske brukerroller (som f.eks abonnent), men med forskjellige id’er og navn. Deretter kan man bruker funksjonene i WordPress Access Control til å fintune hvem som ser hva.

 

Peter’s Login Redirect

 • Lar deg velge hvilken side de forskjellige brukerrollene (eller også individuelle brukere) skal redirectes til etter innlogging.

Kombinasjonen av disse tre utvidelsene gjør det svært enkelt å ha svært god kontroll på hvem som ser hva av det du publiserer på nettstedet. Have fun!" Smile

3 kommentarer

 1. […] til Envide.no for god artikkel om […]

 2. Magda Elin Johnsen på 30. mai 2014 kl 08:42

  HEI
  Ser at det er en stund siden du skrev dette innlegget men jeg regner med at du er på likevel. Kan man legge til et forum tror du i det lukkede området? Som et intranett. Slik at vi kan «snakke» sammen og i tillegg hente ut dokumneter?

  Takknemlig for svar

  MVH Magda

  • Envide på 2. juni 2014 kl 08:39

   Hei Magda,

   Jeg beklager sent svar! Ta en titt på bbPress, de bør kunne tilfredsstille kravene dine. 🙂

Legg igjen en kommentar