En av utfordringene med WordPress er dette med egne områder for medlemmene av nettsiden. Slik det er lagt opp i dag er det kun mulighet for å publisere noe offentlig, helt privat, eller passordbeskyttet (med et felles passord alle må kjenne.) Med løsningen skissert her blir det hele mye mer fleksibelt og mulighetene for å kontrollere hvem som får ser hva blir mange fler.

Det du trenger (utover WordPress selvfølgelig) er følgende utvidelser (plugins):

 

Disse utvidelsene tilbyr følgende funksjonalitet (som er relevant i denne sammenheng):

WordPress Access Control

 • Lar deg velge om hvert enkelt eller alle innlegg (eller sider) skal vises offentlig, bare for innloggede, bare for ikke innloggede eller for innloggede fra utvalgte brukerroller.
 • Lar deg lage en egen meny som kun vises de innloggede.
 • Lar deg velge tekst som skal vises når besøkende besøker steder de ikke har rettigheter til å se.

 

User Role Editor

 • Lar deg legge til brukerroller, også ved å bruke eksisterende som mal. Dette lar deg ha to identiske brukerroller (som f.eks abonnent), men med forskjellige id’er og navn. Deretter kan man bruker funksjonene i WordPress Access Control til å fintune hvem som ser hva.

 

Peter’s Login Redirect

 • Lar deg velge hvilken side de forskjellige brukerrollene (eller også individuelle brukere) skal redirectes til etter innlogging.

Kombinasjonen av disse tre utvidelsene gjør det svært enkelt å ha svært god kontroll på hvem som ser hva av det du publiserer på nettstedet. Have fun!” Smile

3 kommentarer

 1. […] til Envide.no for god artikkel om […]

 2. Magda Elin Johnsen på 30. mai 2014 kl 08:42

  HEI
  Ser at det er en stund siden du skrev dette innlegget men jeg regner med at du er på likevel. Kan man legge til et forum tror du i det lukkede området? Som et intranett. Slik at vi kan “snakke” sammen og i tillegg hente ut dokumneter?

  Takknemlig for svar

  MVH Magda

  • Envide på 2. juni 2014 kl 08:39

   Hei Magda,

   Jeg beklager sent svar! Ta en titt på bbPress, de bør kunne tilfredsstille kravene dine. 🙂

Legg igjen en kommentar