Finn gratis fonter og installer de i Windows

OBS! Informasjonen her kan være utdatert!

Denne artikkelen er mange år gammel, og mye kan ha endret seg siden den ble skrevet. Vær kritisk, og sjekk også andre kilder.

Det kan være situasjoner hvor du har behov for en helt spesiell font, fordi du for eksempel skal lage en særpreget invitasjon, en logo eller lignende. Her følger oppskriften på hvordan du finner deg en gratis font (eller flere) på Internett, og hvordan du installerer fonten i Windows 7 etterpå:

  1. Besøk et nettsted som tilbyr gratisfonter. Min favoritt er dafont.com, som i skrivende stund er vert for mer enn 11000(!) fonter. Vi bruker derfor dette nettstedet som eksempel nå.
  2. Når du har lett rundt på dafont og funnet en favorittfont er neste skritt å laste den ned til datamaskinen din. Trykk på Download-knappen du ser til høyre for fonten din, og den blir lastet ned i et .zip-format.
  3. Sitter du med Windows 7 ligger nå filen i mappen Nedlastinger. Naviger dit, og dobbeltklikk på filen du lastet ned for å pakke den ut. Legg merke til under denne prosessen at det foreslås en mappe filene skal pakkes ut til. Det er denne mappen du skal navigere til når utpakkingen er ferdig.
  4. Dobbeltklikk på fontfilen(e) du akkurat har pakket ut. (De heter noe a lá etellerannet.ttf). Et vindu vil åpne seg, hvor du vil se fonten. Øverst til høyre i dette vinduet ser du det står Installer.
  5. Venstreklikk på Installer-knappen, og voilá; fonten er installert. Punkt fire og fem i denne lille artikkelen må gjentas med hver og en av de utpakkede .ttf-filene.

Dett var dett! 🙂

Legg igjen en kommentar