Hvordan oppdatere utvidelser i WordPress

OBS! Informasjonen her kan være utdatert!

Denne artikkelen er mange år gammel, og mye kan ha endret seg siden den ble skrevet. Vær kritisk, og sjekk også andre kilder.

Veiledning for nybegynnere


WordPress er kanskje det enkleste du kan forholde deg til når det gjelder å publisere på Internett. I utgangspunktet er det slik at kan du lage et dokument i Word kan du også publisere artikler i WordPress.

MEN! Ettersom WordPress er såpass enkelt å bruke er det også mange nettsider som drives av dette publiseringsverktøyet. Veldig mange faktisk! I følge Wikipedia drives ca 23 % av topp 10 millioner av verdens nettsider av WordPress, og det finnes over 60 millioner installasjoner totalt. Kombiner dette tallet med at det er utrolig enkelt å sette opp, også for menigmann, og man får et yndet mål for hackere og andre med skittent mel i posen.

Heldigvis er WordPress et veldig sikkert verktøy i seg selv, men det kan (og vil) alltid dukke opp sårbarheter, både i WordPress, dets utvidelser og dets temaer. Disse sikkerhetshullene blir som regel raskt oppdaget, og utviklerne av WordPress (og utgiverne av utvidelsene og temaene) lager straks nye versjoner hvor hullene er tettet. Etter dette er det din plikt å sørge for at du oppdaterer siden din med de nyeste versjonene. Dette er ikke vanskelig i det hele tatt, og i videosnutten under får du detaljforklart hvordan det skal gjøres.

Lykke til!

PS! Å holde siden oppdatert fjerner ikke behovet for å ta regelmessig backup av nettstedet!

Legg igjen en kommentar