Legge til ruter (fra gpx-fil) i Endomondo (Note to self)

OBS! Informasjonen her kan være utdatert!

Denne artikkelen er mange år gammel, og mye kan ha endret seg siden den ble skrevet. Vær kritisk, og sjekk også andre kilder.

Dette er ganske snevert, men er bruker du treningsappen Endomondo (og også går på langrenn eller sykler i ulendt terreng), så har du sikkert hatt lyst til å legge inn ruter du kan følge (og forbedre tiden din på) i programmet. Dette kan du gjøre ved å tegne rutene i Endomondo, men utfordringen kommer når stier og skiløyper ikke er merket av på kartet. Det finnes heldigvis en (tungvindt men fungerende) løsning:

 1. Registrer deg på lommekjent.no
 2. Tegn inn og lagre turen (ruten) du vil ha til Endomondo
 3. Eksporter den fra lommekjent.no til filformatet GPX. (Du kan gjøre det fra flere steder på nettsiden. Noen steder omtaler de det som gpx track, andre steder bare som gpx.)
 4. Last opp filen du eksporterte fra lommekjent.no til gpsies.com og konverter den til filformatet gpx track. (Hvis det skjærer seg i punkt 7/8 i denne beskrivelsen; forsøk å konvertere til gpx route i stedet.)
 5. Lagre den nye konverterte filen og logg deg inn på Endomondo.com
 6. Klikk på New workout oppe til høyre og velg Import from file.
 7. Velg den konverterte filen og klikk Next.
 8. Hvis du nå bare ser overskrifter og ingen beskrivelse av ruten du vil importere, klikk Back og se punkt 4 i denne beskrivelsen. Ser du derimot ruten, klikk Save.
 9. I Endomondo: Klikk på Training og deretter History. Bla deg tilbake til 1. januar 2010. Klikk på den importerte workouten, som du vil se på denne datoen.
 10. Hold musen over More options, og klikk på Link to route. Angi riktig sport, hvorvidt den skal være offentlig eller ikke og klikk Save.
 11. Gjenta punkt 9, men denne gangen holder du musen over More options og klikker Delete. Ruten beholdes, mens (den aldri gjennomførte) workouten slettes.

Som sagt, dette er tungvindt, men det fungerer. Det fine med lommekjent.no er for øvrig at det er veldig enkelt å tegne opp turer der.

God trening! 🙂

1 kommentar

 1. Frank på 25. juni 2014 kl 06:56

  Tusen takk for denne oppskriften, dette har jeg prøvd å få til lenge!

Legg igjen en kommentar