Utfordringer med Google+, og hvordan jeg har håndtert det

OBS! Informasjonen her kan være utdatert!

Denne artikkelen er mange år gammel, og mye kan ha endret seg siden den ble skrevet. Vær kritisk, og sjekk også andre kilder.

Dette sliter jeg med:

  1. Strømmen min er for full, de jeg virkelig er opptatt av drukner i mengden
  2. Mange, men langt fra alle av de som følger meg kan norsk
  3. De på Facebook bruker for lang tid på å komme seg over på Google+
Og slik har jeg løst det:

 

 

1) Strømmen min er for full, de jeg virkelig er opptatt av drukner i mengden:

Noe av det første jeg gjorde på Google+ var å opprette sirkler for hva jeg er opptatt av. Deretter begynte jeg å følge ganske så mange f.eks fotografer, techies, vinelskere og så videre. Konsekvensen er at jeg har en veldig interessant strøm, som dessverre er ganske upersonlig.
Løsningen for meg var å opprette en ny sirkel dedikert til familie og venner, kombinert med de aller mest interessante av resten av de jeg følger. Denne sirkelen la jeg øverst, og er nå det første stedet jeg klikker når jeg går inn på Google+.

2) Mange, men langt fra alle av de som følger meg kan norsk:

Det hender jeg finner interessante ting på norske nettsteder, som jeg gjerne vil dele med mine følgere. Problemet er at det er meningsløst (og støyende for følgeren) å dele dette med de som ikke kan norsk.
Løsningen for meg var å opprette en egen sirkel for norsktalende. Legger jeg en norsktalende til i en krets nå legger jeg også alltid vedkommende til i Norske, alle-sirkelen i tillegg. Skriver jeg et norsk "offentlig" innlegg deler jeg det så med Norske, alle-sirkelen.

3) De på Facebook bruker for lang tid på å komme seg over på Google+:

Noe av det som gjør Facebook underholdende er den evige strømmen av oppdateringer fra folk man har en relasjon til. (Ja, jeg vet at mye av det som skrives er både fjollete og uinterresant, på samme måte som Se og Hør er det. Men man leser det på venteværelset uansett...)
Punkt én i denne listen gir meg en lignende (men allikevel så mye bedre) opplevelse.
Problemet mitt er at jeg vil ha alle mine Facebookvenner over på Google+, men det er dessverre svært få som forstår hvorfor de skal bytte.
Løsningen min, i den grad jeg har noen, er å tidvis poste innlegg på Facebook som åpner med Se hva jeg fant på Google+..., det er å personlig forklare de hva Google+ er for noe, og det er å skrive innlegg som dette, i håp om at andre som sliter med de samme utfordringene som meg kan nyttigjøre seg de samme løsningene, og dermed få en bedre opplevelse.
🙂

Legg igjen en kommentar