TL;DR: Dersom du sletter Google-kalendere (som ikke er hoved-kalenderen), så kan de ikke gjenopprettes. Eksporter de derfor regelmessig.

Er du blant de svært mange av oss som bruker Google Kalender? Kanskje også til å legge planer i samarbeid med famile, venner og kollegaer?

Du har kanskje opprettet en eller flere nye, ekstra kalendere i tillegg til hovedkalenderen din? (Så du slipper å dele alt?)

Da er det viktig å være klar over følgende:

Dersom du sletter denne kalenderen*, så blir den borte for godt. Som i: Virkelig, ALT du har i kalenderen blir bare borte! Det er umulig å hente opp igjen! Det er ingen angreknapp!

For enkelt å slette

-Og det å slette kalenderen er faktisk enklere enn du kanskje tror!
Fordi, ja, bruker du kun kalenderen i nettleseren, så er veien til å slette kronglete, og du får nok advarsler til at du trolig ikke gjør det i vanvare.

Bruker du derimot et e-postprogram som f.eks. ellers velfungerende eM Client, så blir brått situasjonen en annen.
Basert på egne erfaringer kan jeg beskrive følgende scenario, som satte en skikkelig støkk i meg en stund:

Jeg skulle skjule en kalender fra kalendervisningen i programmet. I undermenyen etter å ha høyreklikket valgte jeg, fordi jeg var ukonsentrert, Delete i stedet for Hide.

Advarselen eM Client tilbød meg var følgende:

Hadde de nevnt med en bitteliten setning at hvis jeg slettet herfra, så ble kalenderen også borte på serveren, ja, da hadde jeg nok tenkt meg om en gang til. Men det gjorde de ikke.

De to kalendrene jeg slettet var en fødselsdagskalender, som naturligvis lar seg gjenskape, samt en felleskalender jeg har hatt med sambo og unger i nærmere 15 år. Denne felleskalenderen var det tyngre å miste. Vi hadde rett og slett all historikken vår der.

En slags løsning

Det som må være knepet her må være å regelmessig eksportere kalenderen.
Lag deg en månedlig påminnelse i Google Kalender! 🙂

(For egen del så endte dette ganske greit. Jeg hadde nemlig en ekstra pc som ikke hadde vært påskrudd på en stund. Jeg nappet ut nettverkskabelen så den så ikke kunne synkronisere med Google Calendar, startet den opp, og fant igjen begge de tapte kalendrene.)


* Dette gjelder kun ekstrakalendere. Den opprinnelige kalenderen tilknyttet kontoen din er det ikke mulig å slette.

Legg igjen en kommentar