Skrive ut fra en Android-telefon

OBS! Informasjonen her kan være utdatert!

Denne artikkelen er mange år gammel, og mye kan ha endret seg siden den ble skrevet. Vær kritisk, og sjekk også andre kilder.

I en ideell verden ville utskriftsfunksjoner vært innebygget i alle Android-telefoner, men slik er det dessverre ikke. Heldigvis finnes det apps som gjør det mulig å printe allikevel, selv om de graver dypt i lommeboken din ($5.) Feilfritt er det dog ikke:


Printershare er en app som finnes i to versjoner, men det er egentlig kun den som koster penger det er verdt å nevne. Med denne installert kan du skrive direkte fra telefonen til trådløse skrivere i nettverket ditt, alternativt til skrivere med blåtann aktivert.

Jeg har testet den trådløst mot Canon MP640, og det fungerte til slutt, etter en del prøving og feiling. Appen fant skriveren umiddelbart, og konverterte (Google-docs-)dokumentet til pdf før det ble forsøkt skrevet ut. De første 15 forsøkene genererte bare feilmeldinger, men da jeg ved en glipp skrev ut i letter-format i stedet for A4 fungerte alt perfekt. (Selv om det var A4 som lå i printeren,)

Programmet skriver ut følgende ting; Bilder, nettsider, kalender, kontakter, meldinger, samtalelogg, Gmail, Google Docs og pdf-filer. Dette betyr at du ikke får skrevet ut f.eks Word-dokumenter du har lagret lokalt på telefonen, så sant du ikke lagrer de i Google Docs først.

Så sant skriveren din er støttet er dette et program det kan være verdt å bruke 30 kroner på.

Her kan du sjekke om skriveren din er støttet.

Du må først laste ned og installere gratisutgaven, og deretter nøkkelen som låser opp fullversjonen.

Legg igjen en kommentar