Sporing av Android-telefoner (med PhoneLocator Pro)

OBS! Informasjonen her kan være utdatert!

Denne artikkelen er mange år gammel, og mye kan ha endret seg siden den ble skrevet. Vær kritisk, og sjekk også andre kilder.

Politiet har en takknemlig oppgave når det gjelder å fakke tyver som stjeler mobiltelefoner hvor eieren har lagt inn sporing. Men når vi leser om dette i avisene er det alltid iPhone det dreier seg om. Hvorfor skal ikke jeg spekulere på, men jeg vil nevne mulighetene Android-eiere har til å få de samme funkjsonene.

Det finnes mange apps i Android Market som tilbyr sporing (Søk i Market etter phone tracker), men jeg tenkte jeg skulle nevne min personlige favoritt; PhoneLocator Pro.

PhoneLocator Pro koster drøyt tyve kroner, en engangsinvestering som brått kan vise seg å være verdt mye mer.

Man kommuniserer med programmet via en nettside (du registrerer deg i appen med et brukernavn og passord, eller pr sms.

Her er noen av egenskapene:

  • Sporing av telefonen. Den aktiverer trådløst nett, 3G og GPS. Deretter sender den posisjonen regelmessig med adresse og lenke til Google Maps pr sms eller e-post, eller du kan se en livevisning på nettsiden. Informasjonen inkluderer også hastigheten telefonen (eventuelt) beveger seg i, gps-nøyaktighet osv.
  • Oppdager og varsler ved bytte av simkort. Blir simkortet ditt erstattet av et annet vil du bli oppdatert med det nye nummeret, posisjon, samt utgående og innkommende samtaler.
  • Lås telefonen pr sms. Du kan også si at den automatisk skal låses hvis det byttes simkort.
  • Se bilde av den som fikler med telefonen. Når noen forsøker å låse opp telefonen med feil kode tas det automatisk et bilde som umiddelbart sendes deg pr e-post. Hvis du ikke har frontkamera på mobilen brukes kameratet bak, men sjansen er da stor for at du da bare ser et gulv eller noen lår...
  • Slett alt på telefonen pr sms.
  • Beskytt PhoneLocator Pro så den ikke lar seg avinstallere.
  • Få den til å sende deg en liste over anrop. Denne er kjekk. Har du forlagt telefonen så kan du, ved å sende det (hemmelige) nøkkelordet i en sms, få en oversikt over hvem som har ringt deg.
  • Få den til å ringe på maks volum. Husker du ikke hvor du la fra deg telefonen? -Og du har satt den på lydløs? Denne appen får telefonen til å begynne å ringe ved å sende den en sms.
  • Skjul appen fra oversikten over installerte apper.
  • Hvis telefonen er rootet kan programmet automatisk aktivere GPS. (Hvis det er skrudd av)

Legg igjen en kommentar